MinAksjon menuMinAksjon menu
BryllupsPresang MinAksjon MinJulegave

100-årsdag som tok av

Da Frode og Berit Lende skulle feire 50-årsdag, 40-årsdag og 10-års bryllupsdag, ønsket de ikke gaver til seg selv. I stedet oppfordret de alle sine 240 gjester til å gi en gave til Mission Aviation Fellowship (MAF).

Frode forteller at hans første møte med MAF var mens han jobbet som lærer på Val videregående skole i Nord-Trøndelag. Skolen fikk en dag besøk av MAF-pilot Margaret Norman som fortalte om jobben sin som pilot i Kongo. I ettertid har jeg fulgt litt med på hva MAF har holdt på med, men interessen for å støtte MAF fikk en ny oppblomstring i forbindelse med jordskjelvet på Haiti i januar 2010.

100-årsdag som tok av- Datteren vår, Gurine, var da fire år og så en reportasje fra Haiti på Supernytt (NRK Super). Hun ble så berørt at hun på eget initiativ startet en innsamlingsaksjon i familien og samlet inn penger i en plastpose til dem som trengte hjelp på Haiti. Jeg overførte pengene til MAF og fikk et håndskrevet kort som takk. Det gjorde inntrykk.

Og da ekteparet Lende skulle feire stort ønsket de å flytte fokus over på noe annet enn dem selv.
- Vi vurderte litt forskjellige organisasjoner, både lokale og internasjonale, men det er litt mer action med MAF, så derfor valgte vi dem, forteller Frode. Dessuten verdsetter vi at MAF er så åpne med sin kristne profil.

Frode og Berit inviterte 240 gjester til selskapet sitt. Også tidligere MAF-pilot i Mongolia, Jan Tore Foldøy, var invitert. Han viste film og fortalte om hvordan det er å fly for MAF. Konklusjonen fra sjefen i firmaet der Frode jobber var klar:
- De gutta som lander på slike flystriper er ikke piloter, de er stuntmenn.

© All rights reserved.

Powered by Cornerstone