MinAksjon menuMinAksjon menu
BryllupsPresang MinAksjon MinJulegave

O jul med din glede?

Det er julaften. Familien er samlet og huset er julepyntet. Lukten av surkål, medisterkaker og ribbe sniker seg fra rom til rom og gode minner fra tidligere julehøytider dukker opp og skaper forventninger til hva som skal skje. Mens barna ser på Disney snakker de spent om hva som kan være i de mange gavene under treet.

Jul er gode følelser, fellesskap og tid for venner og familie. Julaften beskrevet over er for tre år siden, men kunne like gjerne vært for ti år siden eller i fjor. Vi skulle feire hjemme hos mine foreldre sammen med to av brødrene mine og deres familier. I det jeg kom inn i stua tok jeg et vantro blikk bort på juletreet, for så å snu og gå inn på kjøkkenet igjen. Småkvalm av hva jeg hadde sett ble jeg stående å tenke. To minutter etterpå kom min yngre bror inn, med et ansiktsutrykk som minnet om mitt eget. Vi så på hverandre før han sa: – Har du sett juletreet? Jeg nikket til svar. Aldri før har jeg sett så mange julegaver på ett og samme sted. Alle var riktignok ikke til meg, men jeg visste at under det treet lå det mange ting jeg verken trengte eller ønsket meg.

Jeg har alt. Og om jeg skulle trenge noe har jeg råd til å kjøpe det. Å vente til julaften eller bursdag er sjeldent et alternativ. Etter en rask konsultasjon på kjøkkenet tok brodern og jeg en prat med resten av familien. Det er én ting at barna skal få gaver, men er det sånn vi voksne vil ha det, spurte vi. I fjor kjøpte vi mat til fattige familier i Romania i stedet. Gjennom organisasjonen Star of Hope fikk 25 familier en bedre jul. Og tro det eller ei, jeg savnet ikke julegavene.

Håkon Skaug
Star of Hope Norge

© All rights reserved.

Powered by Cornerstone